- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Enkele nuttige tips

Draag goed passende schoenen
Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen om eelt, blaren en likdoorns te voorkomen. Draag altijd sokken in je schoenen en vermijd dus om met je blote voeten in je schoenen te stappen. Trek elke dag schone sokken aan voor de hygiëne, bij voorkeur katoenen sokken om zweetvoeten te voorkomen.

Droog je voeten goed af
Droog je voeten goed af na het douchen, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt dat je last krijgt van een schimmelinfectie.

Knip je teennagels recht
Zorg dat je je teennagels recht afknipt en niet rond. Als je je teennagel rond afknipt, bestaat de kans op een ingroeiende nagel wat erg pijnlijk kan zijn. Knip de hoekjes er dus niet af. Geadviseerd wordt om je nagels te knippen na het douchen. Je nagels zijn dan zachter, waardoor ze minder snel beschadigen. Gebruik een kwalitatief goede nagelknipper om beschadiging te voorkomen.

Voeten crèmes
Een verzorgende voetencrème helpt om de huid zacht te maken. Er bestaan verschillende zalfjes en crèmes om kloven en eelt te behandelen. Door de voeten regelmatig in te smeren worden ze weer mooi egaal.

Bezoek de pedicure
De pedicure weet als geen ander waar goede voetverzorging aan moet voldoen.  Je krijgt advies over hoe je ongemakken aan de voeten kunt behandelen en hoe je voetproblemen kunt voorkomen. De pedicure haalt onder meer eelt weg, knipt de teennagels, verwijdert likdoorns, geeft voetmassages en brengt een verzorgende crème aan.

 

Voor warme voeten:

Warme voeten geven een behaaglijk gevoel. Hiervoor kunt u bij mij 100% wollen sloffen kopen. Deze zijn voorzien van een antislip zool (belangrijk bij het traplopen) en in alle maten verkrijgbaar.